Οι νέες εσοδείες των λευκών κρασιών » Winepoems.gr by: Kava Gafas
Ο μήνας των γιορτών ξεκίνησε
04/12/2015
Γιορτινή ημέρα η σημερινή
08/11/2016
Show all

Οι νέες εσοδείες των λευκών κρασιών

Οι νέες εσοδείες των λευκών κρασιών καταφθάνουν σταδιακά στην κάβα Οινοποιήματα και είμαστε ενθουσιασμένοι και ταυτόχρονα ανυπόμονοι να δοκιμάσουμε είτε νέες ποικιλιακές συνθέσεις είτε τις φρέσκες εκδοχές των ήδη γνωστών κρασιών. Οι  πρώτες δοκιμές που έχουμε ήδη κάνει μας υποδηλώνουν  ότι θα  είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για πολλά από τα φρέσκα λευκά. Πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων, χαρακτηριστική οξύτητα του φρέσκου κρασιού, ευχάριστη επίγευση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τα περισσότερα από τα νέα λευκά κρασιά. Πως όμως μπορεί κάποιος να δοκιμάσει ένα κρασί; Για εμάς είναι μια διαδικασία που καταρχήν απαιτεί ηρεμία και καλή διάθεση πάν από όλα, όμορφη ατμόσφαιρα  και φυσικά το κατάλληλο φαγητό που θα συμβάλλει με τη σειρά του στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας του προς δοκιμήν κρασιού.                     SAUIGNON Έτσι εφόσον  ο καιρός, αν και Δεκέμβρης, είναι ακόμη καλός, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το Sauvignon blanc του 2015 από το Κτήμα Αβαντίς του Απόστολου Μούντριχα, όχι στο σπίτι αλλά σε ένα ατμοσφαιρικό χωρο που καλύπτει τις απαιτήσεις μας για τη δοκιμή ενός λευκού κρασιού.

eikona magazi gkafaΑναφερόμαστε στην ψαροταβέρνα Γκάφα που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Ελένης Ευθυμίου. Ζεστός φιλόξενος χώρος  με τον οποίο έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση λόγω του κοινού παρελθόντος που μας δένει. Το κρασί το είχαμε, έπρεπε τώρα να αποφασίσουμε μεταξύ των πολλών και ομολογουμένως νόστιμων προτάσεων για φαγητό. Έτσι είπαμε να προσπεράσουμε τις ζουμερές χοιρινές μπριζόλες και το γεμιστό μπιφτέκι με τυρί και να επικεντρωθούμε σε πιάτα με ψαρικά.

saladaΓια αρχή η σαλάτα Γκάφα και στη συνέχεια

garides μια πιατέλα με γαρίδες λαδολέμονο και

petaliένα πετάλι, ήταν οι ιδανικές επιλογές που μας βοήθησαν να αξιολογήσουμε καλύτερα το Sauvignon από το Κτήμα Αβαντίς. Η  μύτη ήταν εντυπωσιακά έντονη με νότες ροδάκινου και μοσχολέμονου. Στο στόμα ήταν πολύ αρωματικό και φρουτώδες με μια λεπτή και ευγενική επίγευση. Η δε επιλογή των πιάτων με τη φρεσκάδα, τη νοστιμιά και το μεράκι του Δημήτρη, ταίριαζε απόλυτα με αυτό το φρέσκο κρασί.  Η εσοδειά του 2015 είναι μια πολύ καλή χρονιά για το Sauvignon του Κτήματος Αβαντίς και σας το προτείνουμε να το δοκιμάσετε και εσείς συνοδεία μιας νόστιμης σαλάτας, ενός ριζότο με θαλασσινά ή ψητά ψάρια όπως το απολαύσαμε και εμείς στην ψαροταβέρνα Γκάφα!!!

Shares

Αφήστε μια απάντηση

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.