Οι νέες εσοδείες των λευκών κρασιών
09/12/2015
Συλλεκτικά κομμάτια
08/11/2016
Show all

Γιορτινή ημέρα η σημερινή

 

20161005_1819502

Γιορτινή ημέρα η σημερινή!!! Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Γιατί όμως σήμερα; Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο, πρώτος μήνας του χρόνου ήταν ο Μάρτιος και ο Νοέμβριος ήταν ένατος . Επειδή οι άγγελοι διακρίνονται σε εννέα «τάγματα», η γιορτή τους τοποθετήθηκε τον ένατο μήνα.

Επίσης σύμφωνα με την εκκλησία,  οι άγγελοι θα συνοδεύσουν τον Ιησού Χριστό κατά τη δευτέρα παρουσία Του και θα συμβάλλουν με διάφορους τρόπους στη σωτηρία των ανθρώπων κατά την ανατολή της αιώνιας ημέρας, της «Όγδοης Ημέρας της Δημιουργίας», η γιορτή τους τοποθετήθηκε την όγδοη ημέρα του ένατου μήνα.

Τέλος, την ίδια μέρα, 8 Νοεμβρίου, γιορτάζεται και το όνομα Σταμάτης, σε ανάμνηση της παρέμβασης του αρχαγγέλου Μιχαήλ, που «σταμάτησε» την αποστασία των αγγέλων προς τον Εωσφόρο φωνάζοντας «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού» .

Η γιορτή των αγγέλων δεν είναι «μνήμη», αφού δεν υπάρχει ημέρα κοίμησης στους αγγέλους, αλλά μόνο «σύναξη», δηλαδή συγκέντρωση των χριστιανών για να τους τιμήσουν.

Ταυτόχρονα σήμερα γιορτάζει και η Πολεμική Αεροπορία, καθώς θεωρούνται προστάτες της και πλήθος κόσμου συρρέει στα πολεμικά αεροδρόμια που είναι ανοιχτά για το κοινό τη σημερινή ημέρα.

Πολλές λοιπόν οι εορτάζουσες και πολλοί οι εορτάζοντες που θα τους ευχηθούμε για την ονομαστική τους γιορτή. Και τι καλύτερο δώρο από ένα μπουκάλι κρασί ή ένα ιδιαίτερο ποτό που θα το απολαύσουν στην υγειά σας. Η κάβα Γκάφας εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία!!!

Shares

Αφήστε μια απάντηση

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.